Vaccinaties

Waarom vaccineren?

Om uw hond, kat of konijn te beschermen tegen gevaarlijke en besmettelijke ziektes raden wij aan om uw huisdier te vaccineren. In een drukbevolkt land als Nederland leven ook onze huisdieren relatief dicht op elkaar en daardoor komen er helaas nog steeds nare infectieziektes voor.

Ook kunt u via uw handen of schoeisel ziektes overbrengen op uw huisdier dat binnen gehuisvest is, denk aan niesziekte bij de kat of VHD bij het konijn. Daarom is ook voor katten en konijnen die niet buiten komen het advies wel te vaccineren.

 

Een bijkomend voordeel van de jaarlijkse vaccinatie is dat wij uw huisdier ook lichamelijk onderzoeken en het gewicht wordt bijgehouden. Daarnaast krijgt u uitgebreid de kans om vragen te stellen over (de gezondheid van) uw huisdier.

  • Vaccineren op maat

Vaccineren op maat

Een konijn krijgt een vaccinVaccineren op maat

In onze dierenkliniek wordt diergeneeskundige zorg op maat geleverd. Daarom houden wij zorgvuldig bij welke vaccinatie uw huisdier nodig heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de enting tegen hondsdolheid (rabiës). Deze enting dienen wij uitsluitend toe bij dieren die naar het buitenland gaan (of naar de grensstreek) en hoeft slechts  eenmaal in de drie jaar gegeven te worden. Ook de vaccinatie tegen kattenziekte of het Parvovirus, hepatitis en hondenziekte bij de hond, hoeft na de basisvaccinatie vanaf 1-jarige leeftijd, slechts eens in de drie jaar gegeven te worden.

De entingen tegen Myxomatose en VHD-1 en 2 bij het konijn zijn weer voorbeelden van vaccins die slechts 1 jaar werkzaam zijn. Dit laatste geldt ook voor de vaccinatie tegen leptospirose (de ziekte van Weil) bij de hond, een vaccinatie die in ons waterrijke gebied erg belangrijk is.

stethoscope
Terug naar alle behandelingen