Dierentehuis Midden Holland

Al meer dan 25 jaar behandelt onze kliniek alle honden en katten van het Dierentehuis Midden Holland. Zo zijn er al meer dan 15.000 honden en katten door onze handen gegaan om ze na te kijken, te vaccineren, te chippen en te castreren (katers en poezen).

Een zwart katje dat omhoog gehouden wordt

Gemiddeld belanden er namelijk 600 dieren per jaar in het Goudse asiel! Ook zieke dieren uit het asiel worden door ons behandeld om daarna herplaatst te kunnen worden.

Omdat het asiel een gering budget heeft en een enorm verzorgingsgebied (alle afstands-en zwerfdieren uit de gehele gemeente Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Waddinxveen, Zuidplas en Gouda: dat zijn 25 woonplaatsen), behandelen wij alle dieren tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast springt het team van DMC Gouda graag in om moederpoezen met kittens, sterk verzwakte kittens en zieke honden of katten kosteloos thuis op te vangen. Paraveterinair Ellen van Agthoven heeft al jaren een vaste rol als gastgezin van de zwerfkittens.

Het Dierentehuis heeft een aantal vaste medewerkers en daarnaast zijn er ruim 200 (!) vrijwilligers die meehelpen de dieren te voeren, de hokken te reinigen, honden uit te laten, de katten te socialiseren en te "knuffelen", te spelen met de dieren (activiteits- en denkspelletjes) en zijn er dus de gastgezinnen voor de opvang van vaak moederloze zwerfkittens en de verzorging van honden of katten die extra (medische) zorg nodig hebben.

Terug naar praktijkinformatie